Stránky

pondělí 11. června 2012

Four Brothers - recenze [2/5]

Při loupežném přepadení je zastřelena stará paní. Ta ale v mládí adoptovala čtyři grázly a ti chtějí pomstu. Zahajují tedy pátrání plné brutality, sprostých slov a vystřílených nábojů.


Four Brothers je velmi zmatený film. Zmatení jsou nejen bratři, ale i ostatní postavy. Zmatené je vyprávění, styl, kamera, prostě všechno.

Hlavní postavy mají asi působit drsně, ale jsou spíš karikaturou pouličních gangsterů. Chovají se naprosto nelogicky, jejich detektivní vyšetřování probíhá tím stylem, že někam vlítnou, vytáhnou bouchačku, začnou vyhrožovat a pak skoro přizabijí každého, kdo by mohl něco vědět. Kupodivu to nikdo neřeší, přestože hned na začátku se dva policajti baví o tom, že si na ně musí dávat pozor. A když už provedou něco, u čeho se policie objeví (třeba zničí celou ulici), nic se jim nestane, protože jim přece nedávno zemřela máma a jsou z toho asi jenom trochu rozrušený.


Dost zmatený mi přišel i příběh, kdy mi do konce filmu nebylo úplně jasné, proč vlastně jejich máma musela zemřít. Nebylo vysvětleno ani to, jak se mafiánským bossem mohl stát idiot, který své kumpány nechává žrát ze země.

Nic z toho by mi nevadilo, kdyby se film nebral tak vážně. Přijde mi ale divné, když se podobné věci dějí ve filmu, který se atmosférou snaží přiblížit snímkům Clinta Eastwooda. Korunu tomu všemu dává příležitostné zjevení mrtvé matky, která rozmlouvá se svými malými nezbedníky.

Sledování filmu se ale dá přežít, některé akční scény jsou celkem povedené a pokud se vám líbí herecký styl Marka Wahlberga, užijete si ho ve filmu dost. Jestli ale máte na co koukat, Four Brothers se vyhněte.
  • ČSFD hodnocení - 70 %
  • IMDB hodnocení - 6.8
  • Mé hodnocení - 2/5
Jinak při stahování filmu pozor na různé verze!


Žádné komentáře:

Okomentovat