Stránky

úterý 29. května 2012

Komentované videohry ovládají Youtube

Elektronické sporty jsou na vzestupu již několik let, v Jižní Korei je StarCraft populárnější než fotbal, nejlepší hráči chodí s modelkami a vydělávají relativně velké peníze. Zbytek světa byl ale vždycky trochu pozadu. To se už ale začíná měnit s tím, jak naše generace dorůstá do produktivního věku.

Lidé, kteří od dětství vyrůstali po boku počítačových her konečně mají dost peněz na to, aby si kupovali prestižní herní vybavení a stávají se tak zajímavou cílovou skupinou pro sponzory. Peníze přitáhnou více lidí, více lidí přitáhne více peněz a popularita elektronických sportů tak pomalu stoupá po tomto spirálovitém schodišti.

A jak stoupá oblíbenost e-sportů, samozřejmě vzniká spousta videí fanoušků, kde komentují počínání těch nejlepších hráčů. A je obrovská zábava je sledovat! Že si to nemyslím sám dokazují ostatně i statistiky kanálu HuskyStarcraft k dnešnímu dni:
  • počet odběratelů: 634 232
  • počet nahraných videí: 1664
  • počet zhlédnutí všech videí: 306 612 486
Ostatně i spousta mých známých začala tato videa sledovat. Přestože na mě ze začátku koukali nechápavě a říkali mi věci typu: "Kdyby sis tu hru raději zahrál, takhle se to stejně nenaučíš." Jenže tohle není o studiu hry. Vždyť já ty hry většinou ani nikdy nehrál. Sleduji je stejně jako fotbal nebo hokej a fandím svým oblíbencům. A oproti klasickým sportům mají tato videa jednu obrovskou výhodu. Netrvají dvě hodiny.

Pokud tedy máte k počítačovým hrám blízko a budete potřebovat zaplácnout půl hodinky denně v době, kdy mají všechny seriály letní pauzu, rozhodně mohu doporučit začít sledovat právě tato videa. Abyste se měli od čeho odpíchnout, tady je pár videí od lidí, které odebírám já.

První video je právě od Huskyho, asi nejpopulárnějšího castera současnosti:


Jinak Husky je opravdu sympaťák a mimo komentování Starcraftu se věnuje i vytváření vtipných videí na kanálu Gamestation. Více o něm se dozvíte třeba v tomto rozhovoru:


Dalším mým oblíbencem je HDStarcraft, člověk se slovní kadencí tatatatatatata:


Dále bych rád představil jednoho šíleného Brita, jehož suchý humor a ostřejší slovník má spoustu fanoušků:


A jako poslední je tady člověk, který se od těch předchozích dost liší. Nekomentuje počínání jiných, ale pouze svoje. Velmi to prožívá a nebere moc v úvahu způsob fungování hry. Je na něm ale vidět, že ho hry a jejich komentování velmi baví a vždy se mu povede přenést dobrou náladu i na mě.

Žádné komentáře:

Okomentovat