Stránky

úterý 15. května 2012

This Means War - recenze [3/5]

Tom Hardy a Chris Pine jsou agenti CIA a také nejlepší kamarádi. Zatímco Pineovou postelí a bazénem ve stropě se prohání jedna holka za druhou, Hardy je usedlejší. Má již dceru z prvního manželství a k bývalé manželce nejspíš stále ještě něco cítí. V každém případě jsou oba bez stálé partnerky.



Hardy si tedy vytvoří profil na online seznamce, kde potká Reese Whiterspoon. Ta si nejspíš pro samou práci neměla čas najít chlapa a Hardy se jí na první schůzce velmi zamlouvá, jenže cestou z rande potká i jeho kamaráda, do kterého se také zakouká.

Je tedy trochu s podivem, že Whiterspoon ještě nikoho nemá, když jí stačí ven a zamiluje se do ní každý chlap, kterého potká. To si předtím nemohla vyhradit pět minut na nalezení celoživotní lásky? Nicméně tohle se ve filmu vůbec neřeší a není vyloučeno, že před začátkem filmu byla její postava velmi ošklivá.

Film je postaven na krátkých skečích plynoucích z faktu, že se dva agenti CIA pokouší získat stejnou ženu a vzájemně o sobě vědí, zatímco ona nic netuší. Dochází tak k mnoha vtipným situacím, kdy si agenti vzájemně sabotují své snažení (mimochodem píseň Sabotage od Beastie Boys zazní asi tak pětkrát) a Whiterspoon je z toho zmatená.

Je potřeba upozornit, že ačkoliv trailer vypadá akčně a mohlo by se zdát, že romantická zápletka bude prokládána střelbou a padajícími těly z mrakodrapu, je ve filmu akce asi tak pět minut a ještě k tomu není moc dobře natočená. Naprostá většina filmu se věnuje nerozhodnosti Whiterspoonové, popisu prvního rande s Hardym, prvního rande s Pinem, první pusy s Hardym, první pusy s Pinem atd.

V rámci žánru se ale jedná o celkem povedený film. Všichni hlavní představitelé jsou dobří a vtipní herci, ostatně Hardyho považuji za jednoho z nejlepších herců nové generace a Pine mu zdatně sekunduje. Whiterspoon už sice není nejmladší, ale své kouzlo stále neztratila a je k uvěření, že by se do ní agenti mohli zamilovat.

Vlastně ani nevím, co bych měl filmu vytknout, protože rýpat do naivity hlavní hrdinky v romantické komedii asi nemá moc smysl a logiku bych v těchto filmech také moc nehledal. Odpovědi na otázky smyslu života jsem v žádném filmu se Sandrou Bullock také ještě nenašel a zejména těm má This Means War zřejmě konkurovat. Prostě se jedná o dobrou romantickou komedii. Pokud tento žánr máte rádi, bod si k mému hodnocení přičtěte, pokud ne, bod odečtěte.

  • IMDB hodnocení - 6.5
  • ČSFD hodnocení - 66 %
  • Mé hodnocení - 3/5

Žádné komentáře:

Okomentovat